top of page

הפינה המשפטית: כִּי תִקְרַב ... לְהִלָּחֵם עָלֶיהָ וְקָרָאתָ אֵלֶיהָ לְשָׁלוֹם

  • נעמה ספראי כהן
  • Nov 21, 2015
  • 2 min read

כולנו יודעים לדקלם שאחד מכל שלושה זוגות מתגרש. כמעט כל אחד מאיתנו מכיר זוג שהתגרש, וגם בחברה הדתית, ניתן כבר לומר שמדובר בתופעה רווחת. כל מי שמכיר את סכסוכי הגירושין, יודע שמדובר ב"לבה רותחת", פוטנציאל ההתלקחות עצום, והנפגעים הם בני הזוג, ובעיקר- ילדיהם. אין בקרב הזה מנצחים (למעט אם נחשיב את עורכי הדין). ככל שהסכסוך יהיה קשה יותר בין ההורים, הילדים יפגעו בעוצמה גבוהה יותר. לעומת זאת, במקרים בהם משכילים ההורים להיפרד בדרך טובה ולהישאר בקשר, הילדים מצליחים להתגבר על המשבר בצורה קלה, ואפילו למצוא כוחות חדשים.

גם גלית (שם בדוי), בת 30, הגיעה למשרדי לפני כשנתיים. מסרבת להאמין שהיא "אחת מהסטטיסטיקה". היא סיפרה כי לה ולבן זוגה, נולדה תינוקת לפני מספר חודשים. מאז, היחסים ביניהם החלו להידרדר. הם ניסו כמה פעמים להתגבר, אבל כלום לא עזר. הם פשוט לא יכולים לסבול יותר אחד את השני. גלית לא רצתה להגיש תביעות ולהסלים את הסכסוך, אבל הרגישה שהיא פשוט לא מסוגלת יותר. גלית ביקשה לנסות ולהגיע להסכמות, אבל חוסר התקשורת בינה לבין בן זוגה גרם לכל שיחה להסתיים בטונים צורמים והאשמות הדדיות והם לא הצליחו להגיע להסכמות, אפילו בעניין הפשוט ביותר.

_____

לאחרונה אושר בקריאה שלישית החוק "להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה". מדובר בחוק שהוא לא פחות ממהפכה של ממש בתחום הגירושין בישראל. החוק מחייב כל זוג שמתגרש, לפתוח קודם כל הליך של "יישוב סכסוך". לא ניתן יותר להגיש תביעות משמיצות, אלא רק טופס פשוט שמפנה את הצדדים להליך שמטרתו לנסות לפתור את הסכסוך, או להעבירו לדרך אלטרנטיבית של גישור או הליך בשיתוף פעולה. החוק היה אמור להיכנס לתוקף לפני מספר חודשים, אך כניסתו לתוקף נדחתה.

יחד עם זאת, גם כיום, טרם כניסתו לתוקף של החוק, ישנה אפשרות לפתוח בהליך של "ישוב סכסוך", בצורה קלה ופשוטה, ללא עו"ד וללא השמצות בדרך של כתבי תביעה. מדובר בהליך פשוט וזול שניתן להגיש בבית המשפט לענייני משפחה, אשר יפנה את הצדדים להליך של גישור, בצורה זולה ונגישה, במסגרת ההליך המשפטי, אך ללא הגשת כתבי טענות. אפשרות נוספת היא, כמובן, לפנות להליך גישור לפני פתיחת ההליך, או להליך הנקרא "גירושין בשיתוף פעולה" שבו לכל אחד מהצדדים יש עו"ד, והם מסייעים לצדדים לנסות ולהגיע להסכם ללא צורך בהתדיינויות בבית המשפט.

ברוב המקרים, התוצאה בהליך הגישור או בהגעה להסכם תהיה יותר יעילה ויותר צודקת לשני הצדדים, והכי חשוב- תפחית את הפגיעה בילדים.

_________________

אז מה עם גלית? בסופו של יום, בחרה גלית להגיש "בקשה ליישוב סכסוך" בבית המשפט. לקח זמן עד שגלית ובן זוגה הצליחו לדבר ביניהם ולהגיע לשיתוף פעולה גם בנקודות הכואבות ביותר. לאחר מספר פגישות, והרבה תמיכה, אושר ביניהם הסכם הגירושין.

אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי או חוות דעת, או תחליף ליעוץ משפטי אצל עו"ד, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושא. בכל מקרה ספציפי יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין.


 
 
 

Comments


תגיות

 פרשת תולדות דבר תורה פרשה עזרת נשים

פרשת וישלח 

מעוניינת לכתוב על פרשת השבוע או להעלות מאמר מעניין? צרי קשר: 053-4276021

bottom of page